VezetőSárközi János

Cím: 1036 Budapest, Kiskorona utca 3.
Telefon: +36 1 244 8107, +36 1 250 1552
E-mail: szakapolas@kszki.obuda.hu

Az Otthoni Szakápolási Szolgálat a kerületben élő szakápolásra szoruló betegek ellátását végzi abból a célból, hogy a beteg otthoni környezetben, személyre szabottan, humánus és szakszerű ápolásban részesüljön. Ezzel az ellátási formával a kórházi kezelések száma csökkenthető, illetve időtartama lerövidíthető. A betegek házi vagy szakorvosi elrendelés alapján kerülnek felvételre, a gyógyulás, és a rehabilitáció idejét az otthonukban szakápoló és gyógytornász segítségével tölthetik.

Az otthoni szakápolás abban az esetben vehető igénybe, ha a beteg egészségi állapota kórházi ápolást igényelne, de azt helyettesíteni lehet az otthoni szakápolás körében nyújtható kezeléssel.

Az Otthoni Szakápolási Szolgálat egészségügyi szakellátásként a hét minden napján – hétvégén ügyeleti rendszerben – működik.

A szolgáltatások köre:

  • szakápolás,
  • gyógytorna, elektroterápia,
  • gyógyászati segédeszközök kölcsönzése.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény orvosi javaslatra ingyenesen kölcsönöz segédeszközöket a mozgásukban korlátozott rászorulók számára.

Térítési díj:

A meghatározott vizitszámban történő látogatások során nyújtott otthoni szakápolást  a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza, azért külön térítési díjat nem kell fizetni.