Otthoni szakápolás szolgálat

Elérhetőség:

Vezető: Kalmár Lászlóné

Cím: 1036 Budapest, Kiskorona utca 3.

Telefon: +36 1/244 8107, +36 1/250 1552

E-mail: szakapolas@kszki.obuda.hu

Az Otthoni Szakápolási Szolgálat a kerületben élő szakápolásra szoruló betegek ellátását végzi abból a célból, hogy a beteg otthoni környezetben, személyre szabottan, humánus és szakszerű ápolásban részesüljön. Ezzel az ellátási formával a kórházi kezelések száma csökkenthető, illetve időtartama lerövidíthető. A betegek házi vagy szakorvosi elrendelés alapján kerülnek felvételre, a gyógyulás, és a rehabilitáció idejét az otthonukban szakápoló és gyógytornász segítségével tölthetik.

Az otthoni szakápolás abban az esetben vehető igénybe, ha a beteg egészségi állapota kórházi ápolást igényelne, de azt helyettesíteni lehet az otthoni szakápolás körében nyújtható kezeléssel.

Az Otthoni Szakápolási Szolgálat egészségügyi szakellátásként a hét minden napján – hétvégén ügyeleti rendszerben – működik.

A szolgáltatások köre:

  • szakápolás,
  • gyógytorna, elektroterápia,
  • gyógyászati segédeszközök kölcsönzése.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény orvosi javaslatra ingyenesen kölcsönöz segédeszközöket a mozgásukban korlátozott rászorulók számára.

Térítési díj:

A meghatározott vizitszámban történő látogatások során nyújtott otthoni szakápolást az Országos Egészségpénztár (OEP) finanszírozza, azért külön térítési díjat nem kell fizetni.