Szociális étkeztetés

A szociális étkeztetés célja, hogy az egyedül, vagy családban élő, de rászoruló idős emberek naponta legalább egyszer hozzájussanak a koruknak és egészségi állapotuknak megfelelő meleg ételhez.

Az idősek klubjaiban hangulatos, igényes környezetben tálalják helyben fogyasztásra a meleg ételt. A közösségben történő étkezés örömét növeli a barátságos kiszolgálás, a személyes odafigyelés, a klubok szakembereivel való kapcsolattartás és a biztonság.

Az idősbarát Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a kerületben élő nyugdíjas emberek számára a jogszabályban foglalt rászorultság függvényében a jó minőségű, korszerű összetételű étel biztosítását.

A lakosság igényeinek megfelelően az étkezés igénybevétele az alábbi módon történhet:

  • az idősek klubjaiban történő helyben fogyasztással,
  • az idősek klubjaiból történő elvitellel (korszerű csomagolásban),
  • lakásra történő kiszállítással (korszerű csomagolásban).

Az ebéd mellett reggeli és vacsora is rendelhető.

Szociális helyzettől, életkörülménytől függően az étkeztetés igénybe vehető A és B menüválasztással a hét bármely napján – hétvégén is – az Idősek Klubjain keresztül.

A menü elvitel és kiszállítás esetén lefóliázott, higiénikus műanyag dobozban kerül átadásra. Orvosi javaslatra diétás étrend is igényelhető.

Térítési díj:

A szolgáltatás térítési díj köteles. A havonta fizetendő térítési díj az igénybevevő jövedelmi viszonyaihoz igazodik, mértékét Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő testülete rendeletben szabályozza.

Bővebb információ és igénybejelentés:

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény székhelyén és az Idősek Klubjaiban

Telefonszám: +36 1/250 1552, +36 1 /453 0119